Snoekbaars met zoete aardappel, okra’s en shiitake in tempura
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
Voor de snoekbaars
- 4 snoekbaarsfilets van elk 180 g
- olijfolie extra vergine
- zout, peper
Voor de saus
- 300 g griessuiker en 180 g water om een karamel te bereiden
- 10 cl kruidenazijn
- 2 dl tomatencoulis
- 60 g fijngehakte look
- 60 g gehakte gember
- 3 el olijfolie van eerste persing (extra vierge)
- 1 tl oosterse thee met jasmijn en mandarijn
Voor de garnering
- 200 g shiitake
- 200 g gombo
- 200 g zoete aardappelen
- 1 pakje tempurameel
Bereiding
- Bereid de saus: verwarm de suiker en het water in een pan met dikke bodem tot een lichte karamel. Blus deze met de azijn. Meng dit grondig en reduceer het tot de helft. Leng vervolgens aan met de tomatencoulis, voeg de gehakte look en gember toe, en ook de olijfolie. Laat 10 minuten stoven en mix alles fijn, eventueel door de puntzeef.
- Bereid het tempuradeeg met ijskoud water. Snijd de groenten in stukjes ter grootte van een hapje en bak ze snel op 180°C.
- Breng de snoekbaars op smaak. Schroei hem dicht in een pan en bak daarna ongeveer 10 minuten in de oven. Schik mooi met de tempura en overgiet met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier