Snoekbaarsrug, gelakt met oosterse thee, zoete aardappel, okra’s en shii-take in tempura

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Voor de snoekbaars:

4 snoekbaarsfilets van elk 180 g (uit een vrij grote vis van ongeveer 3 kg)

olijfolie van eerste persing (extra vierge)

zout, peper

Voor de saus:

300 g griessuiker en 180 g water om een karamel te bereiden

10 cl welriekende azijn

2 dl tomatencoulis

60 g fijngehakte look

60 g gehakte gember

3 el olijfolie van eerste persing (extra vierge)

1 tl oosterse thee met jasmijn en mandarijn

Voor de garnering:

200 g shii-take

200 g gombo

200 g zoete aardappelen

1 pakje tempurameel (Aziatische specerijen)

Voor de saus: verwarm de suiker en het water in een pan met dikke bodem tot een lichte karamel. Blus deze met de azijn. Meng dit grondig en reduceer het tot de helft. Leng vervolgens aan met de tomatencoulis, voeg de gehakte look en gember toe, en ook de olijfolie. Laat 10 minuten stoven en mix alles fijn, eventueel door de puntzeef.

Bereid het tempuradeeg met ijskoud water. Snijd de groenten in stukjes ter grootte van een hapje en bak ze snel op 180°.

Breng de snoekbaarsfilets op smaak. Schroei hem dicht in een pan en bak daarna ongeveer 10 minuten in de oven. Schik mooi en overgiet met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content