Voor 4 personen
- 4 x 150 g snoekbaarsfilet (met vel)
- 4 stronken grondwitloof
- 8 bloemige aardappelen
- 3 dl geuze
- 2 dl visbouillon
- 2 dl room
- 1 fijngesneden sjalot
- olijfolie
- boter
- szechuanpeper
- peper en zout
Bereiding
- Bak de snoekbaarsfilets op de velkant in olijfolie en kruid met peper, zout en szechuanpeper. Laat de vis nagaren in de oven.
- Snij de stronken witloof fijn, bak op hoog vuur in boter en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen en pureer met olijfolie en/of boter. Meng deze puree met het witloof. Hou de stoemp warm.
- Bereid de saus: blus de warmte in de pan van het witloof met geuze. Voeg het sjalotje toe, laat de saus koken en zeef met behulp van een puntzeef. Vang de saus op in een schone steelpan. Kook de saus in tot de helft van het volume, voeg visbouillon toe en kook opnieuw in tot de helft. Voeg de room toe en laat verder koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de stoemp over het midden van vier borden. Leg een stuk snoekbaars op de witloofstoemp en giet de saus errond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier