Voor 5 of 6 personen:
Biscuit:
150 g gepelde pistachenoten
3 eieren
150 g griessuiker
150 g bloem
1 kl gist
75 g boter
Pistacheroomgarnituur:
3,5 dl melk
4 eierdooiers
80 g griessuiker
30 g maïzena
2 kl pistachepasta
2 blaadjes in water geweekte gelatine
30 g boter
Versiering:
ruwe witte kristalsuiker
gekonfijte groene kersen
angelicastaafjes
Biscuit: hak de pistachenoten fijn. Breek de eieren in een schaal, voeg de suiker toe en klop het mengsel stijf. Voeg de bloem en de gist toe door een zeef en vervolgens de boter en de pistachenoten. Méng door elkaar. Doe het deeg in een vorm en bak het 30 min. in oven (op 180 °c). Haal de gerezen en goudgebakken taart uit de oven en de vorm en laat ze afkoelen.
De pistacheroom: breng de melk aan de kook. Doe de eierdooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het geheel stijf. Voeg de maïzena toe, klop nogmaals en voeg al roerend de melk toe. Giet het geheel in een pan en laat het op een matig vuur sudderen.
Méng er de pistachepasta door en haal de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe en laat ze smelten. Schenk het mengsel in een kom, laat lauw worden, voeg de boter toe, roer en laat afkoelen. Snijd de biscuit in drieën. Strijk de crème op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 uur rusten op een koele plaats.
Versiering: bestrooi de bovenkant met suiker, rol de kersen door de suiker en leg ze in het midden met de angelica.
Bereidingstijd: 30′ + 40′ baktijd
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier