Slaatje met drie kazen, grisonvlees en pistachenoten

Bestrooi het afgewerkte slaatje met broodkorstjes en serveer lekker fris.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 limoen
  • 12 basilicumblaadjes
  • 60 g gedopte pistachenoten
  • 1 kleine komkommer
  • 200 g plattekaas
  • 60 g fruitige comté
  • 4 sneetjes grisonvlees
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 4 kleine bollen mozzarella
  • enkele takjes dille
  • olijfolie

Bereiding

  1. Pers de limoen. Spoel het basilicum en dep droog, snijd fijn. Hak de pistachenoten fijn. Was de komkommer en droog af, rasp grof. Dep de geraspte komkommer droog in een schone doek en doe in een kom. Voeg de plattekaas, het limoensap, het fijngesneden basilicum en de fijngehakte pistachenoten toe. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de comté in heel kleine blokjes en het grisonvlees in dunne reepjes. Rooster het toastbrood en snijd in kleine cirkels. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Verdeel de mozzarella over vier schaaltjes. Lepel er de komkommerkaas over en schik er het grisonvlees en de comté op. Werk af met de broodkorstjes en enkele plukjes dille. Besprenkel met olijfolie en kruid met een draai van de pepermolen. Serveer dit slaatje lekker fris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content