Nodig voor 4:
12 sint-jacobsnoten
150 g ganzenlever
100 g vers broodkruim
Â1/2 knolselder
2 dl gevogeltefond
zachte rode-wijnazijn
bieslook
1 groene appel
12 spaghettistengels
truffelsap
1 dl olijfolie
schijfjes truffel (naargelang de mogelijkheden)
De knolselder in vorm snijden (1 cm dik, 2 cm diameter) en laten garen in gevolgeltebouillon. De ganzenlever schoon maken, kruiden met peper en zout, balletjes vormen en deze paneren in vers broodkruim. De balletjes fruiten in verse frituurolie. Het schoongemaakt witloof in grove julienne (staafjes) snijden. De groene appel eveneens in julienne snijden met olijfolie, rode-wijnazijn, versnipperd bieslook, peper en zout.
De jacobsnoten kort bakken in olijfolie. De spaghettistengels frituren. De knolselder op de spaghettistengels steken, vervolgens hetzelfde doen met de jacobsnoten, een schijfje truffel, ganzenleverkroket en terug een schijfje truffel.
De bouillon tot de helft van het volume inkoken. Truffelsap toevoegen, evenals een weinig azijn en olijfolie, en mengen met het witloof. De elementen op het bord samenbrengen: per persoon drie spiesjes serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier