Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet
  • 3 el zoute sojasaus
  • 1 el zoete ketjap
  • 2 el Chinese sesamolie
  • 1 draai van de wittepepermolen
  • 1 ei
  • 3 el panko
  • 1 el wittese samzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Snij de kipfilet in 12 stukjes en laat 4 uur marineren in een mengsel van zoute en zoete sojasaus, sesamolie en peper. Klop het ei los, vermeng panko met witte en zwarte sesamzaadjes. Laat de stukjes kip even uitlekken en haal dan door het ei en daarna door het pankomengsel.

Frituur telkens maximaal 6 stukjes op 180° totdat ze lichtbruin kleuren. Dat duurt normaal minder dan 1 minuut: de stukjes kip moeten krokant en net gaar zijn waardoor ze al hun sap bewaren.

Snij de kipfilet in 12 stukjes en laat 4 uur marineren in een mengsel van zoute en zoete sojasaus, sesamolie en peper. Klop het ei los, vermeng panko met witte en zwarte sesamzaadjes. Laat de stukjes kip even uitlekken en haal dan door het ei en daarna door het pankomengsel. Frituur telkens maximaal 6 stukjes op 180° totdat ze lichtbruin kleuren. Dat duurt normaal minder dan 1 minuut: de stukjes kip moeten krokant en net gaar zijn waardoor ze al hun sap bewaren.