Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 dadels, ontpit
  • 50ml kokosolie
  • 4 el raw cacao powder
  • 50 g hazelnootpasta
  • 150 g hazelnootmeel
  • Pure chocolade en hazelnoten voor de afwerking

Bereiding

  1. Giet het blik kikkererwten af en spoel de kikkererwten onder koud water.
  2. Doe de kikkererwten met de dadels, kokosolie, cacaopoeder, hazelnootpasta en hazelnootmeel samen in een mixer en mix tot je een super gladde, dikke pasta krijgt.
  3. Doe dit mengsel in een kommetje en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Haal uit de koelkast en roer er kleine balletjes van. Druk in het midden van elk balletje een hele hazelnoot (zoals de echte Ferrero Rocher). Leg de balletjes op een plankje en zet deze even in de diepvries zodat ze mooi opgesteven zijn vooralleer je ze gaat onderdompelen in chocolade.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Hak de hazelnoten fijn. Haal de balletjes uit de diepvries, dompel ze in de chocoladesaus en rol ze door de nootjes. Laat de balletjes opnieuw in de koelkast opstijven op een plaat met bakpapier.

Dit is een recept van cateraar Eveline *Vegamuze* Versluys. Geïnteresseerd in haar vegan gebak, een kookworkshop of culinair event? Dan vind je hier meer informatie.