Ingrediënten

Voor 12 stuks

250 g bloem + extra voor het werkvlak, 1 kl bakpoeder, 50 g suiker, 50 g boter, 150 ml melk

VOOR DE LEMON CURD 2 eieren, sap en zeste van 2 citroenen, 175 g suiker, 1/2 el maïszetmeel, 115 g boter

Bereiding

  1. Maak eerst de lemon curd. Klop in een steelpan de eieren los met het citroensap, de zeste, de suiker en het maïszetmeel. Voeg de boter in vlokjes toe en verwarm al roerend tot het mengsel indikt. Schep in een schaaltje, dek af en zet in de koelkast.
  2. Giet de bloem in een mengkom en meng met het bakpoeder en de suiker. Snij de boter in vlokjes en kneed ze met de vingers door de bloem tot de textuur van zandkorrels ontstaat. Giet er de melk bij en meng.
  3. Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed tot een soepel deeg. Plakt het nog aan je vingers, voeg dan wat extra bloem toe (of melk als het deeg nog te droog is). Vorm een bal van het deeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Duw het deeg met je handen platter, tot een dikte van ongeveer 2 cm, snij er ronde schijven met ongeveer 5 cm diameter uit en leg die op de bakplaat.
  5. Verzamel de resten van het deeg zonder te kneden tot een geheel en duw opnieuw plat. Steek of snij er opnieuw identieke schijfjes uit. Leg ze ook op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Serveer de scones met de lemon curd.

TIP

Een restant lemon curd blijft in de koelkast, in een bokaaltje met schroefdeksel, nog wekenlang goed.

Voor 12 stuks250 g bloem + extra voor het werkvlak, 1 kl bakpoeder, 50 g suiker, 50 g boter, 150 ml melk VOOR DE LEMON CURD 2 eieren, sap en zeste van 2 citroenen, 175 g suiker, 1/2 el maïszetmeel, 115 g boter Een restant lemon curd blijft in de koelkast, in een bokaaltje met schroefdeksel, nog wekenlang goed.