Scones met lemon curd

© Isopix

Voor een echte Britse high tea maak je toch gewoon zelf je scones. Serveer ze met een lemon curd, een frisse topping op basis van citroen.

Voor 12 stuks
  • 250 g bloem + extra voor het werkvlak
  • 1 kl bakpoeder
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • 150 ml melk
Voor de lemon curd
  • 2 eieren
  • sap en zeste van 2 citroenen
  • 175 g suiker
  • 1/2 el maïszetmeel
  • 115 g boter
Bereiding
  1. Maak eerst de lemon curd. Klop in een steelpan de eieren los met het citroensap, de zeste, de suiker en het maïszetmeel. Voeg de boter in vlokjes toe en verwarm al roerend tot het mengsel indikt. Schep in een schaaltje, dek af en zet in de koelkast.
  2. Giet de bloem in een mengkom en meng met het bakpoeder en de suiker. Snijd de boter in vlokjes en kneed ze met de vingers door de bloem tot de textuur van zandkorrels ontstaat. Giet er de melk bij en meng.
  3. Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed tot een soepel deeg. Plakt het nog aan je vingers, voeg dan wat extra bloem toe (of melk als het deeg nog te droog is). Vorm een bal van het deeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Duw het deeg met je handen platter, tot een dikte van ongeveer 2 cm, snijd er ronde schijven met ongeveer 5 cm diameter uit en leg die op de bakplaat.
  5. Verzamel de resten van het deeg zonder te kneden tot een geheel en duw opnieuw plat. Steek of snijd er opnieuw identieke schijfjes uit. Leg ze ook op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Serveer de scones met de lemon curd.

TIP: een restje lemon curd blijft in de koelkast, in een bokaaltje met schroefdeksel, nog wekenlang goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content