Saltimbocca alla romana
09-06-2011, 18:59
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 19:43
Saltimbocca alla romana – de specialiteit met kalfslapjes, mozzarella en ham – is een van de topfavorieten uit de Italiaanse keuken.
Voor 4 personen
- 8 kalfslapjes van 75 g
- 4 fijne plakken rauwe ham (parma)
- 125 g mozzarella di bufala (1 bolletje)
- 8 blaadjes verse salie
- 20 g boter
- 5 cl kalfsjus (facultatief)
- extra vierge olijfolie
- zout
Bereiding
- Verwijder het vetrandje van de ham en snij de plakjes in tweeën. Verdeel de mozzarella in 4 plakken en verdeel deze op hun beurt nogmaals in tweeën.
- Leg alle kalfslapjes op het werkblad, bedek met een halve plak ham, een halve plak mozzarella en, tot slot, een blaadje salie. Rol de lapjes stevig op. Sluit de rolletjes zorgvuldig door flink op de randen te drukken. Zet 20 minuten op een koele plaats.
- Verwarm olijfolie in een pan met antikleeflaag en leg de saltimbocca erin met de naad naar onder. Bestrooi met een weinig zout. Laat de kalfsrolletjes 2 tot 3 minuten aan elke kant bruinen. Breng tenslotte een klontje boter aan op elke saltimbocca. Lepel de smeltende boter een dertigtal seconden over de rolletjes.
- Schik de saltimbocca alla romana op een warm bord. Giet de kalfsjus in de pan, verwarm en verdeel de saus over de 4 borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier