Saltimbocca alla romana

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 kalfslapjes van 75 g

4 fijne plakken rauwe ham (parma)

125 g mozzarella di bufala (1 bolletje)

8 blaadjes verse salie

20 g boter

5 cl kalfsjus (facultatief)

extra vierge olijfolie

zout

Verwijder het vetrandje van de ham en snij de plakjes in tweeën. Verdeel de mozzarella in 4 plakken en verdeel deze op hun beurt nogmaals in tweeën. Leg alle kalfslapjes op het werkblad, bedek met een halve plak ham, een halve plak mozzarella en, tot slot, een blaadje salie. Rol de lapjes stevig op. Sluit de rolletjes zorgvuldig door flink op de randen te drukken. Zet 20 minuten op een koele plaats. Verwarm olijfolie in een pan met antikleeflaag en leg de saltimbocca erin met de naad naar onderen. Bestrooi met een weinig zout. Laat de kalfsrolletjes 2 tot 3 minuten aan elke kant bruinen. Breng tenslotte een klontje boter aan op elke saltimbocca. Lepel de smeltende boter een dertigtal seconden over de rolletjes.

Schik de saltimbocca op een warm bord. Giet de kalfsjus in de pan, verwarm en verdeel de saus over de 4 borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content