Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine Aziatische groene mango's
  • 1 zeer fijngehakt sjalotje
  • 16 tot 20 middelgrote scampi's
  • 40 geroosterde cashewnoten
  • 1 krop lollo krulsla
  • 4 el vissaus
  • 4 dessertlepels S1-griessuiker
  • 4 el limoensap
  • 4 à 6 rode of groene pepertjes

Kies mango's met vast vlees en schil ze. Rasp het vruchtvlees of beter, snij het in dunne frietjes van 4 cm lang. Meng de ingrediënten voor de vinaigrettesaus (vissaus, suiker, limoensap) met de sjalot en schep door de mango.

Spreid een bedje van krulsla (lollo) en schep er de mango op. Strooi er de cashewnoten over. Maak de scampistaartjes schoon op het laatste moment door het maagdarmkanaal (het zwarte draadje) eruit te trekken en dompel ze gedurende 20 seconden in gezouten kokend water. Laat uitlekken en versier de salade met de scampi's en de pepertjes.

Kies mango's met vast vlees en schil ze. Rasp het vruchtvlees of beter, snij het in dunne frietjes van 4 cm lang. Meng de ingrediënten voor de vinaigrettesaus (vissaus, suiker, limoensap) met de sjalot en schep door de mango.Spreid een bedje van krulsla (lollo) en schep er de mango op. Strooi er de cashewnoten over. Maak de scampistaartjes schoon op het laatste moment door het maagdarmkanaal (het zwarte draadje) eruit te trekken en dompel ze gedurende 20 seconden in gezouten kokend water. Laat uitlekken en versier de salade met de scampi's en de pepertjes.