Salade uit de Perigord
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
1 pompoen, doormidden gesneden en leeggehaald gemengde salade (Romeinse sla, eikenbladsla, krulsla …)
1 handje kernen van walnoten
150 g spiermagen van eend of gans (gepeld)
1 ui
2 grijze sjalotjes
2 teentjes knoflook
300 g spek in blokjes gesneden
2 hardgekookte kwarteleitjes voor de versiering bieslook en peterselie
3 soeplepels notenolie
2 soeplepels frambozenazijn
zeezout en peper.
Garnituur:
4 mini-omeletjes van kwarteleieren
enkele plakjes truffel
Schik de schoongemaakte gemengde salade cirkelvormig in een leeggehaalde pompoenhelft. Hak de ui, sjalotjes en knoflook fijn en leg de mengeling op de salade. Voeg de walnoten toe en vervolgens de azijn, de olie, het zeezout en de peper. De spekjes en de in repen gesneden spiermagen bakken en bij de salade doen. De fijngesneden bieslook en peterselie ook bij de salade doen. De hardgekookte kwarteleieren pellen, doormidden snijden en op de salade schikken. De salade aan tafel brengen en de ingrediënten vlak voor het opdienen vermengen. Bij deze zuiderse salade passen mini-omeletjes van kwarteleieren en plakjes truffel (facultatief).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier