Rosies chocoladetaart

Chocolate Cake with Grated Coconut © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een lekkere en gemakkelijk te maken chocoladetaart met een laagje gemalen kokos bovenop. Maak hem eens origineel door in een grillige vorm te bakken.

Een lekkere en gemakkelijk te maken chocoladetaart met een laagje gemalen kokos bovenop. Maak hem eens origineel door in een grillige vorm te bakken.

Voor 6 personen

150 g pure chocolade

150 g suiker

100 g boter

3 eetlepels bloem

3 eieren

Versiering:

70 g gemalen kokos

1 deciliter room

1 eetlepel bloemsuiker

Bereiding

1. Smelt de chocolade met boter op een heel zacht vuurtje en neem daarna de pan van het vuur.

2. Voeg er suiker, bloem en eigeel bij. Meng dit goed.

3. Sla het eiwit niet te stijf en voeg het bij het chocolademengsel.

4. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde vorm (hoe grilliger de bakvorm, hoe origineler de presentatie) en bak de taart in een matig warme oven (175 °C) gedurende een veertigtal minuten.

5. Neem de taart na afkoeling uit de vorm, strooi er voor de versiering wat gemalen kokos op en dien op, indien gewenst met lichtjes opgeklopte room waar een lepel bloemsuiker door is gemengd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content