Voor 4:
1 forel van 300 Ã 350 g
1/4 tot 1/2 groene kool
4 dunne schijven Ardense ham
2 bladen brickdeeg
100 g boter
jeneverbessen
zout
peper
eventueel gevogeltejus
Verwijder de bladribben van de groene kool, snij fijn, was en blancheer gedurende 8 Ã 10 minuten in een grote pan met kokend gezouten water. Laat uitlekken en zet aan de kant.
Bak de forel in boter in een antikleefpan. Zout en peper. Fileer voorzichtig.
Warm intussen de kool op in een flink nootje boter en parfumeer met 2 of 3 jeneverbessen. Ga uit van 7 Ã 8 minuten op een zacht tot middelmatig vuurtje.
Spreid de 2 brickbladen op het werkblad en snij in tweeÔn. Centraal tussen deze halve cirkels komen de 4 schijven gerookte ham. Spreid vervolgens de kool in een laag van 1 cm. Schik de forel en rol alles op. Smeer met een penseeltje de buitenkant van het deeg in met wat boter. Schuif voor 4 à 5 minuten in een oven op 200° tot het een mooi kleurtje krijgt.
Leg onmiddellijk op een warm bord en dien eventueel op met een gevogeltejus met wat boter.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier