Rode vruchten met gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethoutslagroom
14-12-2014, 10:39
Bijgewerkt op: 28-05-2023, 13:37
Rode vruchten met gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethoutslagroom is een chic dessert dat goed combineert met een rosé champagne.
Nodig voor 4 personen
- 400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosaardbeien, aalbessen)
- 250 g aardbeien voor het aardbeienwater
- 15 g fijne suiker
- 25 cl bronwater
- 12 g gekonfijte citroenschil
- 20 g gekaramelliseerde pistachenootjes
- slagroom met zoethout
- 4 arlettes (gekaramelliseerd bladerdeeg)
Bereidingswijze:
- Doe de 250 g aardbeien samen met de fijne suiker in een hittebestendige kom, meng snel. Sluit de kom hermetisch af. Zet 30 minuten in een bain-marie. Filter het sap door een fijne doek, hou koel.
- Verdeel de rode vruchten over 4 koude kommetjes, strooi er pistachenootjes en gekonfijte citroenschil over. Giet er wat koud aardbeienwater over.
- Leg er ten slotte nog een quenelle slagroom met zoethout en een arlette bij en dien meteen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier