Rode vruchten met gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethoutslagroom

Rode vruchten met zoethoutslagroom

Rode vruchten met gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethoutslagroom is een chic dessert dat goed combineert met een rosé champagne.

Nodig voor 4 personen
  • 400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosaardbeien, aalbessen)
  • 250 g aardbeien voor het aardbeienwater
  • 15 g fijne suiker
  • 25 cl bronwater
  • 12 g gekonfijte citroenschil
  • 20 g gekaramelliseerde pistachenootjes
  • slagroom met zoethout
  • 4 arlettes (gekaramelliseerd bladerdeeg)

Bereidingswijze:

  1. Doe de 250 g aardbeien samen met de fijne suiker in een hittebestendige kom, meng snel. Sluit de kom hermetisch af. Zet 30 minuten in een bain-marie. Filter het sap door een fijne doek, hou koel.
  2. Verdeel de rode vruchten over 4 koude kommetjes, strooi er pistachenootjes en gekonfijte citroenschil over. Giet er wat koud aardbeienwater over.
  3. Leg er ten slotte nog een quenelle slagroom met zoethout en een arlette bij en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content