Ingrediënten

75 cl rode bieten-appelsap (vers of in fles)

handjevol pau d'arco & verse tijm

50 cl heet water

glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten

glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)

Bereiding

Laat de pau d'arco en de tijm één uur infuseren in het hete water. Filter de aromaten eruit en laat de infusie afkoelen. Voeg de infusie toe aan het sap en laat spontaan fermenteren door vier dagen op kamertemperatuur te laten rusten in een afgesloten bokaal. Giet over in de glazen fles en laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan, zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

Ingrediënten75 cl rode bieten-appelsap (vers of in fles)handjevol pau d'arco & verse tijm50 cl heet waterglazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluitenglazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)Laat de pau d'arco en de tijm één uur infuseren in het hete water. Filter de aromaten eruit en laat de infusie afkoelen. Voeg de infusie toe aan het sap en laat spontaan fermenteren door vier dagen op kamertemperatuur te laten rusten in een afgesloten bokaal. Giet over in de glazen fles en laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan, zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.