Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas
10-06-2011, 11:44
Bijgewerkt op: 27-10-2023, 19:26
Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas is een recept van Wim Vansteelant en Philippe Serruys – Restaurant Guillaume en Den Gouden Harynck.
Voor 4 personen
- 4 mandarijnen
- 5 dl suikersiroop
- 1 dl mandarijnenlikeur
- chocoladefantasie
- passievruchtencoulis
Voor de rijst
- 4 dl volle melk
- 100 g rijstvlokken
- 1/2 vanillestok
- 5 g vanillesuiker
- 1 el vanillepudding
- 2 dl opgeklopte room
Voor de crumble
- 2 stuks speculaas
- 1 el noten naar keuze
Bereiding
- Breng de melk met de rijstvlokken, vanille, suiker en vanillepudding aan de kook en laat zacht gaarkoken in 5 tot 6 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Pel de mandarijnen en snijd de pel van 1 mandarijn in julienne. Warm de suikersiroop met de likeur op tot tegen het kookpunt, doe er de julienne in en haal van het vuur. Laat 1 dag afkoelen en konfijten.
- Doe de gekonfijte mandarijnenschil bij de riz condé en meng er de opgeklopte room onder. Zet even koud.
- Plet voor de crumble de speculaas met de noten grof. Verdeel de riz condé in metalen ringen op de borden en bestrooi met de crumble.
- Werk de riz condé af met mandarijn, chocolade en passievruchtencoulis.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier