Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas

Riz condé

Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas is een recept van Wim Vansteelant en Philippe Serruys – Restaurant Guillaume en Den Gouden Harynck.

Voor 4 personen
  • 4 mandarijnen
  • 5 dl suikersiroop
  • 1 dl mandarijnenlikeur
  • chocoladefantasie
  • passievruchtencoulis
Voor de rijst
  • 4 dl volle melk
  • 100 g rijstvlokken
  • 1/2 vanillestok
  • 5 g vanillesuiker
  • 1 el vanillepudding
  • 2 dl opgeklopte room
Voor de crumble
  • 2 stuks speculaas
  • 1 el noten naar keuze
Bereiding
  1. Breng de melk met de rijstvlokken, vanille, suiker en vanillepudding aan de kook en laat zacht gaarkoken in 5 tot 6 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Pel de mandarijnen en snijd de pel van 1 mandarijn in julienne. Warm de suikersiroop met de likeur op tot tegen het kookpunt, doe er de julienne in en haal van het vuur. Laat 1 dag afkoelen en konfijten.
  3. Doe de gekonfijte mandarijnenschil bij de riz condé en meng er de opgeklopte room onder. Zet even koud.
  4. Plet voor de crumble de speculaas met de noten grof. Verdeel de riz condé in metalen ringen op de borden en bestrooi met de crumble.
  5. Werk de riz condé af met mandarijn, chocolade en passievruchtencoulis.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content