Voor 4:
1 rode dikke ui
1 dikke teen knoflook
50 g boter
300 g risottorijst
5 dl roséchampagne
6 dl warme groentebouillon
2 el mascarpone
1 blik kikkererwten
1/2 radicchio
peper en zout
de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg 2 dl champagne toe en laat inkoken. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg als de rijst bijna gaar is (u heeft misschien niet alle bouillon nodig) nog 2 dl champagne toe en laat weer inkoken.
Roer de mascarpone, de uitgelekte kikkererwten en een halve krop fijngesneden radicchio door de risotto. Kruid naar smaak en verdeel over 4 soepborden. Giet de laatste dl champagne over de risotto in de borden, zodat elke eter de wijn door zijn risotto kan roeren, en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier