Risotto met courgettebloemen en snoek

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

200 g carnaroli-rijst

8 kleine courgettes met bloem

4 snoekfilets

2 tomaten

2 dl droge witte wijn

bieslook

dille

basilicum

1 sjalot

4 Ã 5 dl visbouillon

20 g boter

peper

zout

1,5 dl jus getrokken van kalfspoten

1,5 dl olijfolie van eerste persing

een vleugje steranijsolie

Breng de visbouillon samen met de witte wijn zachtjes aan de kook. Hak de sjalot fijn. Snijd 4 courgettes met de bloemen fijn. Fruit de helft van het sjalotje en de versneden courgettes. Snijd twee snoekfilets in blokjes en doe deze samen met de in blokjes gesneden tomaten en de fijngehakte aromatische kruiden bij de courgettes. Kruid de mengeling met peper en zout. Fruit de overige sjalotsnippers met een weinig boter en olijfolie in een andere pan. Voeg de ongewassen rijst toe en laat de rijst 3 Ã 4 minuten toasten. Blus de warmte met dubbel zoveel bouillon. Dek de pan af en gaar de rijst 15 minuten. De resterende courgettes in waaier versnijden en met de bloemen en de resterende snoekfilets 5 minuten stomen. De kalfsjus op groot vuur inkoken en van het vuur af opkloppen met olijfolie. Neem de rijst van het vuur als deze gaar is en vermeng de rijst met het stoofpotje van courgette, snoek, tomaat en kruiden. Meng al roerende boter en olijfolie door de massa en voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel de risotto op warme borden en versier met kalfsjus, courgettebloemen, doormidden gesneden snoekfilets, aromatische kruiden en een streepje steranijsolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content