Ingrediënten - voor 4:

700 g reefilet

4 el olijfolie

4 dikke

sappige gedroogde vijgen

2 dikke sneden peperkoek

2 el vloeibare honing

500 g jonge raapjes

60 g boter

2 el fijne suiker

1 dl rode Banyuls (Franse versterkte zoete wijn)

1,5 dl kalfsfond

Bereidingswijze:

Bak de reefilet in 2 minuten rondom goudbruin op hoog vuur in een braadpan met een scheutje olijfolie.

Snij de gedroogde vijgen in dunne reepjes; hou een twaalftal reepjes opzij. Hak de rest van de vijgen en één snee peperkoek (zonder korst) fijn.

Snij de reefilet open in de lengte en vul met het vijgen-peperkoekmengsel. Schik er de vijgenreepjes op en bind op zoals een gebraad. Leg in een braadslee, besprenkel met olijfolie en de honing. Hou opzij.

Schil de raapjes en snij in plakjes. Bak in een hete braadpan met 40 g boter. Strooi er de suiker over, kruid met peper en zout en schep door elkaar.

Giet er een groot glas lauw water bij en laat de raapjes 15 minuten zacht stoven; roer regelmatig om. Hou warm.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Giet de Banyuls in een pannetje en laat inkoken met twee derde. Voeg de kalfsfond toe en laat al roerend inkoken met de helft. Haal de pan van het vuur, voeg 20 g boter en de tweede, verkruimelde snee peperkoek (zonder korst) toe. Hou de saus warm.

Schuif de reefilet in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken; bedruip regelmatig met de baksappen. Haal de reefilet uit de braadslee en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Snij de reefilet in plakjes en schik op voorverwarmde borden.

Werk af met de geglaceerde raapjes en de peperkoeksaus.

Ingrediënten - voor 4:700 g reefilet4 el olijfolie4 dikkesappige gedroogde vijgen2 dikke sneden peperkoek2 el vloeibare honing500 g jonge raapjes60 g boter2 el fijne suiker1 dl rode Banyuls (Franse versterkte zoete wijn)1,5 dl kalfsfondBereidingswijze:Bak de reefilet in 2 minuten rondom goudbruin op hoog vuur in een braadpan met een scheutje olijfolie.Snij de gedroogde vijgen in dunne reepjes; hou een twaalftal reepjes opzij. Hak de rest van de vijgen en één snee peperkoek (zonder korst) fijn.Snij de reefilet open in de lengte en vul met het vijgen-peperkoekmengsel. Schik er de vijgenreepjes op en bind op zoals een gebraad. Leg in een braadslee, besprenkel met olijfolie en de honing. Hou opzij.Schil de raapjes en snij in plakjes. Bak in een hete braadpan met 40 g boter. Strooi er de suiker over, kruid met peper en zout en schep door elkaar. Giet er een groot glas lauw water bij en laat de raapjes 15 minuten zacht stoven; roer regelmatig om. Hou warm.Verwarm de oven voor op 180°C.Giet de Banyuls in een pannetje en laat inkoken met twee derde. Voeg de kalfsfond toe en laat al roerend inkoken met de helft. Haal de pan van het vuur, voeg 20 g boter en de tweede, verkruimelde snee peperkoek (zonder korst) toe. Hou de saus warm.Schuif de reefilet in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken; bedruip regelmatig met de baksappen. Haal de reefilet uit de braadslee en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.Snij de reefilet in plakjes en schik op voorverwarmde borden. Werk af met de geglaceerde raapjes en de peperkoeksaus.