Met een goede starter is de toon van het diner gezet. Klassieke coquilles, luxe oesters, een chique soep of toch liever een vegan groentetafereeltje? Tien voorgerechten voor elk soort feest.
Schud gerust een zak chips leeg bij de apero, haal je hoofdgerecht gewoon bij de traiteur en gris nog snel een Viennetta mee uit het vriesvak: als je voorgerecht goed zit, kan je niet veel meer fout doen in de ogen van je gasten. Klassiek of juist iets creatiever: met deze tien voorgerechten kan het feest – althans wat je menu betreft – niet meer stuk.
Meteen feest: 10 voorgerechten
1. Gebakken pompoen met buffelmozzarella
Deze eenvoudige maar prachtige starter komt met een waaier aan smaken. Niet-vegetariërs kunnen eventueel een sneetje parmaham toevoegen aan de gebakken pompoen.

2. Gefermenteerde knolseldertagliatelle met romig sausje, geraspte walnoot en kastanjes
Met dit originele gerechtje met knolseldertagliatelle als start van je feestdiner oogst je zeker bewondering bij al je gasten – zowel vegan als niet vegan.

3. Aardappelrösti met sint-jakobsnoten
Een bijzonder feestelijk voorgerecht: enkele gebakken sint-jakobsnoten op vers gemaakte aardappelrösti, gegarneerd met zalmkaviaar. Dit wordt zeker jouw succesnummer.

4. Ravioli met lamsgehakt, spinazie en tapenade
Maak zelf de pasta, de vulling, de tapenade en de geweldige saus. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat is een Italiaanse primo om mee uit te pakken.

5. Paul Delrez‘ oesters met kiwi en wasabi
Chef Paul Delrez is een culinaire duizendpoot, perfect op maat van de huidige tijdgeest. En dat geldt ook voor dit schitterende voorgerecht, recht uit zijn culinaire brein.

6. Tartaar van mango en avocado met scampi’s
Over showstoppers gesproken: dit voorgerecht is makkelijk te maken, maar ziet er geweldig uit. En je gasten zijn vast ook onder de indruk van de verrassend frisse smaak.

7. Krabbuideltjes met zoete aardappel
Gebakken wit krabvlees, zoete aardappel en prei in een buideltje van brickdeeg: dit is meteen de beste, mooiste en meest succesvolle starter voor je feestdiner.

8. Hardgekookte eieren met alfalfa en mayo
Ester en Balthazar van modelabel Ester Manas houden van de mediterrane keuken omdat hun wortels daar liggen, maar vooral omdat ze verbindt. Zij tippen deze simpele starter – eentje om meteen zelf uit te proberen.

9.Romige pastinaaksoep met gekonfijte citroen en amandelschaafsel
Een elegante soep is de perfecte starter. Je maakt het gerecht grotendeels vooraf klaar en met een speciale topping ziet het er meteen chic uit. Voor wie hier zin in heeft, is een stukje gerookte forel een lekkere toevoeging aan deze soep.

10. Gebakken paddenstoelen met truffelolie, parmezaan en ciabattatoast
In tien (10!) minuten zet je dit bijzonder lekkere voorgerecht op tafel. Het geheim zit ‘m in de afwerking: de toast met paddenstoelen wordt gedresseerd met vlokjes parmezaan, enkele drupjes truffelolie en versgemalen zwarte peper.
