
Aardappelrösti met sint-jakobsnoten
Voor een bijzonder feestelijk voorgerecht: op dit vers gemaakte röstitaartje serveer je enkele gebakken sint-jakobsnoten, gegarneerd met zalmkaviaar.
Voor een bijzonder feestelijk voorgerecht: op dit vers gemaakte röstitaartje serveer je enkele gebakken sint-jakobsnoten, gegarneerd met zalmkaviaar.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 vastkokende aardappelen
- 1 ei
- 1 el aardappelzetmeel
- een snuifje nootmuskaat
- een klontje zachte boter voor de bakplaat
- 12 sint-jakobsnoten
- 2 el plantaardige olie
- 4 el zalmkaviaar
- enkele sprietjes bieslook voor de afwerking
Bereiding
1. Verwarm een heteluchtoven voor op 180 °C.
2. Schil de aardappelen en rasp in een kom. Meng met het ei en aardappelzetmeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3. Vet een bakplaat van 22 x 22 cm in met boter. Leg hoopjes aardappelmengsel op de bakplaat, druk goed aan en bak 35 minuten in de oven.
4. Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.
5. Haal de aardappelrösti uit de oven en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit.
6. Haal van de bakplaat met een spatel en schik op borden.
7. Verdeel er de sint-jakobsnoten over en werk af met de zalmkaviaar en bieslook. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier