
Ravioli met lamsgehakt, spinazie en tapenade van tomaten
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 300 g bloem
- 3 grote eieren
- olijfolie
- 1/2 l droge witte Italiaanse wijn
- 250 ml groentebouillon,
- salie
- 300 g niet-bereide diepvriesspinazie
- 4 teentjes knoflook
- 100 g zongedroogde tomaten
- 10 zwarte olijven,
- kappertjes
- 1 kl tomatenconcentraat
- 300 g lamsfilet,
- 1 eigeel
- 150 g mager spek
- 150 g mengeling van bospaddestoelen
- mascarpone
- peterselie
Bereiding
- Raviolideeg: meng bloem, eieren, 1 eetlepel olijfolie en zout tot een homogene deegbal die niet kleeft.
- Saus: meng bouillon en wijn en voeg fijngehakte salie toe; kook in tot de helft. Ontdooi de spinazie en knijp goed uit; voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe.
- Tapenade: hak de zongedroogde tomaten en 2 teentjes knoflook fijn en voeg olijfolie toe tot je een homogene pasta krijgt. Doe er fijngesneden zwarte olijven, kappertjes en tomatenconcentraat bij.
- Hak lamsfilet en mager spek grof. Bak dit gehakt in wat olijfolie. Roer er fijngesneden salie en eigeel door, en vermeng met de (niet te lopende) tapenade.
- Bak de bospaddestoelen met een fijngehakt teentje knoflook in olijfolie. Rol het deeg uit tot een 2 mm dik vel. Snij daaruit een even aantal vierkanten (±8×8 cm). Breng op de helft ervan spinazie aan en daarop het gehakt. Bedek met de overblijvende deeglapjes. Druk de ravioli langs de randen dicht met een vork.
- Intussen is de saus ingekookt. Voeg enkele eetlepels mascarpone toe en laat verder inkoken tot de gewenste dikte. Kruid eventueel bij met zout en peper.
- Kook de ravioli beetgaar. Breng wat saus aan op de borden. Leg op ieder bord 1 à 2 ravioli-kussentjes. Versier met bospaddestoelen en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier