Krabbuideltjes met zoete aardappel
08-12-2015, 15:03
Bijgewerkt op: 30-08-2023, 19:55
Een voorgerecht van gebakken wit krabvlees, zoete aardappel en prei in een brickdeegbuideltje is meteen de beste, mooiste en succesrijkste starter van je feestmaaltijd.
Voor 4 personen
- 100 g zoete aardappel
- 1 prei
- 150 g boter
- 6 vellen brickdeeg
- 250 g wit krabvlees
- 3 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 2 takjes koriander
- 4 tl foreleitjes
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes en was grondig. Kook de zoete aardappel 6 à 8 minuten in kokend gezouten water. Fruit de prei 5 minuten glazig in 20 g boter.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter — die je vooraf gesmolten hebt — en vul er metalen ringen of ramequins mee.
- Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.
- Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.
- Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur.
- Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.
- Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg.
- Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier