Rauwe bloemkool en dipsaus met ansjovis

Bowl of Italian green sauce © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Doop de bloemkool rauw in de dipsaus of blancheer de kool even in gezouten water en dip ze lauw in de saus.

Doop de bloemkool rauw in de dipsaus of blancheer de kool even in gezouten water en dip ze lauw in de saus.

Voor 8-10 personen

1 bloemkool

100 g ansjovis in olie

1 tot 1,5 dl extra vierge olijfolie

50-60 g ongezouten boter

Bereiding

1. Laat de ansjovisjes goed uitlekken. Doe ze in de kom van een kleine blender samen met 5 cl olijfolie. Mix en voeg er in een fijn straaltje de rest van de olijfolie aan toe. Mix er dan de boter onder. Het eindresultaat moet een pasta zijn met de consistentie van een tapenade. Bewaar koel onder plasticfolie.

2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze eventueel gedurende 1 minuut in 3-4 dl kokend zout water. Zo kunnen ze lauw in de dipsaus worden gedoopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content