Rauwe bloemkool en dipsaus met ansjovis
Doop de bloemkool rauw in de dipsaus of blancheer de kool even in gezouten water en dip ze lauw in de saus.
Doop de bloemkool rauw in de dipsaus of blancheer de kool even in gezouten water en dip ze lauw in de saus.
Voor 8-10 personen
1 bloemkool
100 g ansjovis in olie
1 tot 1,5 dl extra vierge olijfolie
50-60 g ongezouten boter
Bereiding
1. Laat de ansjovisjes goed uitlekken. Doe ze in de kom van een kleine blender samen met 5 cl olijfolie. Mix en voeg er in een fijn straaltje de rest van de olijfolie aan toe. Mix er dan de boter onder. Het eindresultaat moet een pasta zijn met de consistentie van een tapenade. Bewaar koel onder plasticfolie.
2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze eventueel gedurende 1 minuut in 3-4 dl kokend zout water. Zo kunnen ze lauw in de dipsaus worden gedoopt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier