Quiche Florentine

Gemakkelijk om te maken na een vermoeiende werkdag. Met kant-en-klaar bladerdeeg, eieren en verse spinazie tover je een heerlijk vegetarische quiche op tafel.

Gemakkelijk om te maken na een vermoeiende werkdag. Met kant-en-klaar bladerdeeg, eieren en verse spinazie tover je een heerlijk vegetarische quiche op tafel.

Voor 4 personen

  • kant-en-klaar bladerdeeg

Voor het beslag:

  • 4 dl volle melk
  • 4 dl room
  • 6 eieren
  • 1 el zout
  • 1/4 tl witte peper
  • een snuif geraspte nootmuskaat

Spinazievulling:

  • 2 el boter
  • 3 fijngehakte sjalotten
  • 500 g spinazie
  • 2 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 150 g geraspte comté of emmentaler

Bereiding

1. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met het bladerdeeg.

2. Meng de ingrediënten voor het beslag en klop goed door elkaar.

3. Smelt de boter en bak de sjalot glazig. Voeg de spinazie toe, stoof gaar. Kruid met peper en zout. Verdeel de spinazie in de taart en bestrooi met de helft van de kaas. Overgiet met het beslag en bestrooi met de rest van de kaas.

3. Bak 1,5 uur op 200 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content