Aardappelen met parmezaangratin
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 4 vastkokende aardappelen (of bintjes)
- 5 cl warme melk
- 4 el geraspte parmezaan (+ extra om te gratineren)
- 5 eidooiers
- 8 mooie geblancheerde spinaziebladeren
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende 30 minuten. Pel ze. Maak met een lepel een holte van ongeveer 3 cm diameter in elke aardappel.
- Pureer het uitgelepelde aardappelvlees met de melk, de parmezaan en een eidooier. De puree moet licht zijn.
- Doe een eidooier in de holte van elke aardappel, leg er telkens 2 geblancheerde spinaziebladeren op en vul aan met de aardappelpuree.
- Leg de gevulde aardappelen in een vuurvaste schotel en strooi er parmezaankaas over. Gratineer 5 minuten in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier