Pompoensoep met virtueel spek
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 à 6 personen
- 1 kg pompoen
- 100 gram boter
- 1,5 liter melk
- 3 dl room
- 80 gram ambachtelijk gerookt spek
- zout, peper
Bereiding
- Snijd 1 kg geschilde pompoen in dobbelsteentjes van 2 à 3 cm. Laat een kwartier onder deksel slinken in 100 gram boter.
- Giet er de koude melk bij. Kruid met zout en peper en kook gedurende 35 minunten op gematigd vuur. Mix de massa en voeg zo nodig wat melk toe.
- Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes. Laat ze een kwartier op zacht vuur trekken in de room.
- Giet de room door een puntzeef en laat afkoelen. Klop de ingekookte room met speksmaak stijf.
- Vul een kom voor een derde met de pompoensoep. Werk de pompoensoep af met 1 à 2 eetlepels room, ofwel het virtueel spek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier