Pompoensoep met virtueel spek

Voor 4 à 6 personen
  • 1 kg pompoen
  • 100 gram boter
  • 1,5 liter melk
  • 3 dl room
  • 80 gram ambachtelijk gerookt spek
  • zout, peper
Bereiding
  • Snijd 1 kg geschilde pompoen in dobbelsteentjes van 2 à 3 cm. Laat een kwartier onder deksel slinken in 100 gram boter.
  • Giet er de koude melk bij. Kruid met zout en peper en kook gedurende 35 minunten op gematigd vuur. Mix de massa en voeg zo nodig wat melk toe.
  • Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes. Laat ze een kwartier op zacht vuur trekken in de room.
  • Giet de room door een puntzeef en laat afkoelen. Klop de ingekookte room met speksmaak stijf.
  • Vul een kom voor een derde met de pompoensoep. Werk de pompoensoep af met 1 à 2 eetlepels room, ofwel het virtueel spek.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content