Pompoensoep met virtueel spek

Voor 4 à 6 personen
  • 1 kg pompoen
  • 100 gram boter
  • 1,5 liter melk
  • 3 dl room
  • 80 gram ambachtelijk gerookt spek
  • zout, peper
Bereiding
  1. Snijd 1 kg geschilde pompoen in dobbelsteentjes van 2 à 3 cm. Laat een kwartier onder deksel slinken in 100 gram boter.
  2. Giet er de koude melk bij. Kruid met zout en peper en kook gedurende 35 minunten op gematigd vuur. Mix de massa en voeg zo nodig wat melk toe.
  3. Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes. Laat ze een kwartier op zacht vuur trekken in de room.
  4. Giet de room door een puntzeef en laat afkoelen. Klop de ingekookte room met speksmaak stijf.
  5. Vul een kom voor een derde met de pompoensoep. Werk de pompoensoep af met 1 à 2 eetlepels room, ofwel het virtueel spek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content