Pompoensoep met gehakt en noedels
Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden.
Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden.
Voor 4 personen
400 g hokkaidopompoen
1 el olie
400 g rundergehakt
2 tl kerriepoeder
500 ml groentebouillon
200 ml versgeperst sinaasappelsap
200 ml room
350 g noedels
sojasaus en cayennepeper
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Was de pompoen en snijd met de schil in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. stoven.
2. Strooi er het kerriepoeder over en vul aan met de groentebouillon, het sinaasappelsap en de room. Breng aan de kook, voeg de noedels toe en laat deze gaarkoken; roer regelmatig. Breng op smaak met sojasaus en cayennepeper en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier