Pompoensoep met gehakt en noedels

Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden.

Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden.

Voor 4 personen

400 g hokkaidopompoen

1 el olie

400 g rundergehakt

2 tl kerriepoeder

500 ml groentebouillon

200 ml versgeperst sinaasappelsap

200 ml room

350 g noedels

sojasaus en cayennepeper

peper van de molen en zout

Bereiding

1. Was de pompoen en snijd met de schil in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. stoven.

2. Strooi er het kerriepoeder over en vul aan met de groentebouillon, het sinaasappelsap en de room. Breng aan de kook, voeg de noedels toe en laat deze gaarkoken; roer regelmatig. Breng op smaak met sojasaus en cayennepeper en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content