Pompoenpie
Voor 4 à 6:
Voor 4 à 6:
bakpapier en schaar
piedeeg (gekocht, of zie ‘Pie van pruim en braambes’)
600 g pompoen
200 ml room
50 ml melk
snuifje gemberpoeder, snuifje kaneelpoeder en snuifje kruidnagel
1 el bloem
3 eierdooiers
30 ml vloeibare honing
peper en zout
1 geklopt eiwit
1 eiwit
Teken de omtrek van de taartvorm op een vel bakpapier en knip uit. Beleg een ronde taartvorm met piedeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven op 180°C. Snij de ongeschilde pompoen in stukken, leg in een bakblik, laat 20 min. bakken. Haal uit de oven en ontdoe van de schil. Mix het pompoenvlees met de room, de melk, de kruiden, de bloem, de dooiers en honing. Kruid met peper en zout. Spatel het geklopt eiwit door de vulling. Vul de taartbodem.
Teken een mooie vorm op het bakpapier en knip uit (zie ook het artikel in dit nummer). Leg de cirkel bakpapier op een groot stuk deeg en trek de motieven na met een scherp mes. Penseel de rand van de pie in met eiwit en druk hierop het deksel goed aan. Snij blaadjes uit met een uitsteekvormpje en kleef ze op de rand met behulp van wat eiwit.
Zet de pie in de oven en laat 45 min. goudbruin bakken.
25′ + 45′ baktijd
moeilijkheidsgraad 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier