Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 filets van een hoevekip
  • versgemalen peper en zout
  • 4 el gesmolten boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 500 g pompoenvruchtvlees naar keuze
  • 1 el geklaarde boter
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 snuifje gemalen kruidnagel
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 ml kippenbouillon
  • 2 lente-uien
  • sesamzaadjes

Bereiding

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de gesmolten boter.
  2. Pel en snipper de ui en de sjalotten. Snij het pompoenvlees in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Verhit de geklaarde boter in een kookpan en fruit de knoflook en de sjalotten glazig. Strooi er de specerijen over en giet er de bouillon en de kokosmelk bij. Voeg de blokjes pompoen toe en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is en de saus ingedikt.
  4. Bak de kipfilets 20 minuten in de oven. Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringen.
  5. Verdeel de pompoen met saus over de borden. Snij de kipfilets in tweeën en schik ze op de curry. Bestrooi met de lente-ui en de sesamzaadjes en serveer.