We combineren dit gerecht met een Duitse Riesling Kestener Paulinsberg ’99. Deze karaktervolle witte wijn met fijne aroma’s is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com
Nodig per persoon:
6 platte oesters: Colchester, Belon of Zeeuwse platte oesters 4/0
1 à 2 tomaten
100 gram spinazie
1/6 van een doosje Boursin met Peper
1 eierdooier
Scheutje volle melk
De tomaten ontvellen, ontpitten en het vast vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De spinazie wassen en in dunne reepjes fijn snijden.
De oesters openen en losmaken.
Het oestervocht opvangen en filteren door een neteldoek.
De Boursin met peper mengen met het oestervocht, de eierdooier en het scheutje melk tot men een homogeen mengsel krijgt.
De tomatenblokjes op de oesters leggen samen met de spinazie en daarover het boursinmengsel gieten.
Kort maar krachtig onder de grill laten kleuren en warm opdienen.
Recept: Luc Van Innis – Oesterbar
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier