Pizza met tonijn en mierikswortel
Deeg:
Deeg:
300 g aardappelen
250 g tot 300 g gewone bloem
15 cl melk
20 g verse gist
Vulling:
100 g zure room
30 g mascarpone
15 tot 25 g geraspte mierikswortel
tonijn
zwarte peper
-aardappelen koken en met een pureerzeef (passe-vite) tot puree draaien
-bloem toevoegen + melk (1 1/2 dl) + verse gist
-mengen en een 4 tal uren buiten de koelkast laten rijzen met deksel
-gerezen deeg, zeer dun uitrollen en bestuiven met bloem
-rechthoekige stukjes deeg bakken in oven van 250°C gedurende een 4-tal minuten
-na het bakken is deeg slap, je kan dit bewaren in een doos, een 2 tal dagen
Vulling:
-zure room + mascarpone + geraspte mierikswortel mengen
-tonijn in balkjes snijden, zwarte peper op doen en kort grillen of bakken aan alle kanten
-snij de tonijn in dunne plakken
-smeer op elke pizza een laagje mierikswortel crème, schik er de tonijnlapjes op en geef er een stipje wasabi bij (= Japanse mosterd)
-een weinig rauwkost wordt bij op het bord geserveerd
Recept: Kasper Kurdahl
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier