Pizza met tonijn en crème van mierikswortel

© Getty

Pizza met tonijn en een crème van mierikswortel. Het deeg maak je op basis van aardappelen.

Voor het deeg
  • 300 g aardappelen
  • 250 g tot 300 g gewone bloem
  • 15 cl melk
  • 20 g verse gist
Voor erop
  • 100 g zure room
  • 30 g mascarpone
  • 15 tot 25 g geraspte mierikswortel
  • tonijn
  • zwarte peper

Kook de aardappelen en draai ze met een pureerzeef (passe-vite) tot puree

Voeg de bloem toe, de melk (1 1/2 dl) en de verse gist

Mengen en laat een 4-tal uur rijzen met deksel (niet in de koelkast)

Rol het gerezen deeg zeer dun uit en bestuif met bloem

Bak rechthoekige stukjes deeg in een oven van 250°C gedurende een 4-tal minuten

Na het bakken is het deeg slap, je kan het een tweetal dagen bewaren in een doos

Zo maak je het beleg

Meng de zure room met de mascarpone en geraspte mierikswortel

Snij de tonijn in balkjes, doe er zwarte peper op en gril of bak kort aan, aan elke kant

Snij de tonijn in dunne plakken

Smeer op elke pizza een laagje mierikswortelcrème, beleg de pizza met tonijn en geef er een stipje wasabi bij

Leg er een beetje rauwkost naast op het bord

Recept: Kasper Kurdahl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content