Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 citroen
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 1 tl tijm
  • peper
  • 2 pizzabodems
  • 80 g groene asperges
  • 80 g courgette
  • 25 g pistachenoten
  • 30 g lente-ui

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was en rasp de citroen. Meng de zachte geitenkaas, tijm, peper en de citroenrasp tot een glad geheel, voeg een paar druppels citroensap toe voor een extra frisse smaak. Verdeel de saus over de pizza's.
  3. Snijd de groene asperges in stukken, het lekkerste is om alleen de toppen te gebruiken voor de pizza's, die zijn het zachtst.
  4. Maak met een dunschiller dunne plakken van de courgette en verdeel deze samen met de asperges over de pizza's.
  5. Bak de pizza's 12 minuten af.
  6. Pel intussen de pistachenoten en hak ze fijn. Snijd de lente-ui in kleine ringen. Haal de pizza's uit de oven en besprenkel ze met de pistachenoten en lente-ui.

Uit: Pizza, Manon van Essen (Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, 16,99 euro)