Pittige stoofschotel met kip en aardappel (dak doritang)

kip Koreaans

Pittige stoofschotel met kip en aardappel – of dak doritang – is een recept uit het kookboek Onze Koreaanse keuken van Rejina Pyo en Jordan Bourke.

Ingrediënten
  • 1 tl plantaardige olie
  • 800 g kipkarbonades en drumsticks
  • 21/2 el Koreaanse chilipasta (gochujang)
  • 3 el Koreaans peperpoeder (gochugaru)
  • 21/2 el sojasaus
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el honing
  • 3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken
  • 2 kleine uien, in parten
  • 1 wortel, geschild, in grote stukken
  • 1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 el geroosterdesesamolie
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
Bereiding

1. Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4 à5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan.

2. Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe het deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

3. Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 à 25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite door de aardappel en de wortel kunt snijden. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.

4. Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content