Benodigdheden

1 tl plantaardige olie

800 g kipkarbonades en drumsticks

21/2 el Koreaanse chilipasta (gochujang)

3 el Koreaans peperpoeder (gochugaru)

21/2 el sojasaus

6 teentjes knoflook, geperst

1 el honing

3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken

2 kleine uien, in parten

1 wortel, geschild, in grote stukken

1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt

1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt

1 el geroosterdesesamolie

2 lente-uien, in dunne ringen

2 tl geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4 à5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan.

Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 à 25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite door de aardappel en de wortel kunt snijden. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.

Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.

Benodigdheden1 tl plantaardige olie800 g kipkarbonades en drumsticks21/2 el Koreaanse chilipasta (gochujang)3 el Koreaans peperpoeder (gochugaru)21/2 el sojasaus6 teentjes knoflook, geperst1 el honing3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken2 kleine uien, in parten1 wortel, geschild, in grote stukken1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt1 el geroosterdesesamolie2 lente-uien, in dunne ringen2 tl geroosterde sesamzaadjesBereidingswijzeVerhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4 à5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan.Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 à 25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite door de aardappel en de wortel kunt snijden. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.