Voor 4

1 el boter

2 gesnipperde uien

1 rijpe mango in blokjes

1 bloemige aardappel in blokjes

1 teentje knoflook

150 g wortelen in plakjes

1 dl droge witte wijn

4 dl groentebouillon

1 dl kokosmelk

2 el mangochutney

1 tl sambal oelek (puree van rode pepers)

zout, peper

korianderblaadjes.

Bereidingswijze:

Laat de boter smelten in een pan op matig vuur. Voeg uien, mango, wortel, aardappel en knoflook toe. Laat sudderen, roer af en toe. Voeg, als alles bijna gaar is, de witte wijn toe. Laat nog enkele minuten garen.

Giet de groentebouillon erbij en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Haal van het vuur, mix en roer er de kokosmelk, mangochutney en sambal oelek door. Zet de pan nog ongeveer 5 minuten op laag vuur, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer onmiddellijk, met eventueel enkele blaadjes koriander als garnering.

Voor 41 el boter2 gesnipperde uien1 rijpe mango in blokjes1 bloemige aardappel in blokjes1 teentje knoflook150 g wortelen in plakjes1 dl droge witte wijn4 dl groentebouillon1 dl kokosmelk2 el mangochutney1 tl sambal oelek (puree van rode pepers)zout, peperkorianderblaadjes.Bereidingswijze:Laat de boter smelten in een pan op matig vuur. Voeg uien, mango, wortel, aardappel en knoflook toe. Laat sudderen, roer af en toe. Voeg, als alles bijna gaar is, de witte wijn toe. Laat nog enkele minuten garen. Giet de groentebouillon erbij en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Haal van het vuur, mix en roer er de kokosmelk, mangochutney en sambal oelek door. Zet de pan nog ongeveer 5 minuten op laag vuur, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.Serveer onmiddellijk, met eventueel enkele blaadjes koriander als garnering.