Pasta met saus alla Sophia

© BRAM DEBAENST
  • Moeilijkheid

Een recept van Sophia Loren.

Sophia Loren: ‘Nu ga ik je vertellen hoe ik een saus maak die voortkomt uit pesto, maar die toch heel anders is geworden. Het is echt mijn eigen vondst en mijn vrienden zeggen dat het lekker is. Ik hoop niet dat ze dat alleen maar zeggen om me een plezier te doen, maar dat denk ik niet, want als ik dit gerecht maak eten ze er altijd heel veel van.’

Voor 6 personen

Peterselie

Knoflook

Ansjovis in zout

Olijven

Kappertjes

1 kleine ui

Olijfolie

600 g trenette, linguine of spaghetti

Zout en peper

Bereidingswijze

1. Stamp de peterselie (in plaats van basilicum) en knoflook in de vijzel fijn.

2. Voeg er een paar goed schoongemaakte en ontgrate ansjovisjes aan toe, plus een paar olijven die je eerst hebt ontpit, een paar kappertjes en een fijngesnipperd uitje.

3. Blijf stampen en vermeng alles goed, zodat het een homogene pasta wordt, waar je heel langzaam wat olijfolie aan toevoegt om een vloeibare saus te krijgen. De hoeveelheden kun je met een zekere vrijheid zelf bepalen, want het zijn allemaal smakelijke ingrediënten die goed bij elkaar passen, ook als de hoeveelheden onderling variëren.

4. Kook de trenette, linguine of spaghetti nu in lichtgezouten water.

5. Haal ze van het vuur als ze nog echt al dente zijn, laat ze goed uitlekken, doe ze terug in de pan en zet ze met een klein beetje olijfolie nog even terug op het vuur, net lang genoeg zodat ze iets droger en een beetje lichtbruin worden, maar nog wel zacht blijven.

6. Doe ze dan in een grote kom, giet de hierboven beschreven saus erover en serveer de pasta goed heet. Vergeet niet er op het laatst nog een beetje peper over te strooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content