Ingrediënten

Voor 4 personen

5 gelatineblaadjes (10 g), 15 cl melk, 25 cl room, 6 cl vlierbloesemsiroop, 500 g watermeloen, 10 cl fruitige witte wijn, 1/2 vanillestokje, suiker, aardappelzetmeel (optie), vlierbloesems voor de afwerking

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Warm de melk en de room op in een pannetje zonder te laten koken. Giet er de vlierbloesemsiroop bij, los er de gelatine in op en verdeel over vier ramequins. Laat afkoelen en zet minstens 3 uur koel weg.
  2. Verwijder de schil en de pitten van de watermeloen. Snij het vruchtvlees in blokjes. Doe in een pan, voeg de witte wijn en het vanillestokje toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 30 minuten trekken.
  3. Duw de watermeloen door een zeef en giet het sap in een pannetje. Voeg suiker toe naar smaak en bind eventueel met aardappelzetmeel. Giet een spiegel watermeloencoulis op de borden.
  4. Dompel de ramequins even in heet water, zodat het makkelijker is om de panna cotta's te ontvormen. Schik op de borden. Werk de panna cotta's vlak voor het serveren af met vlierbloesems.
Voor 4 personen5 gelatineblaadjes (10 g), 15 cl melk, 25 cl room, 6 cl vlierbloesemsiroop, 500 g watermeloen, 10 cl fruitige witte wijn, 1/2 vanillestokje, suiker, aardappelzetmeel (optie), vlierbloesems voor de afwerking