Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 20 cl melk
  • 3 el gesmolten boter
  • 170 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 4 el zure room
  • geraspte schil en sap van 1/2 biocitroen
  • plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 3 takjes dille
  • 300 g maatjes
  • roze peperkorrels voor de afwerking

Bereiding

  1. Kluts de eieren, de melk en de gesmolten boter in een kom. Schep de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout door elkaar in een andere kom. Meng er geleidelijk aan de eieren door en laat het beslag enkele minuten zwellen.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 65°C.
  3. Meng intussen de zure room, de geraspte citroenschil en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit olie in een braadpan en voeg 2 eetlepels beslag per pancake toe. Laat 2 à 3 minuten goudbruin bakken aan elke kant. Hou de pancakes warm in de oven.
  5. Pel de rode ui en snij in ringen. Spoel de dille en dep droog. Snij de maatjes in stukjes van 1 cm. Schik een toefje citroenroom op elke pancake en verdeel er de maatjes en de rode-uiringen over. Werk af met de dille en roze peperkorrels.