Voor de pakora's

  • 2 of 3 grote maitake-paddenstoelen, in kleinere stukken getrokken
  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 4 cm verse kurkuma, geraspt (of 1el kurkumapoeder)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl nigellazaadjes
  • 1 flinke snuif zout

Voor de yoghurtdip

  • 150 g ongezoete plantaardige yoghurt, sap van 1 limoen, 1 teen look
  • een handvol verse kruiden (koriander, peterselie, dille, munt), fijngehakt
  • Zout en peper

Als het op recepten aankomt, roept Pad en Stoel de hulp in van de veganistische chef Eveline Versluys (Vegamuze). Deze pakora's zijn Indisch geïnspireerde beignets die ze vaak maakt voor vrienden en familie. 'De structuur van de paddenstoel is heel sappig en vlezig. Soms vertel ik er niet bij dat het een vegetarisch gerecht is en denken mijn kennissen dat ze kippenbeignets aan het eten zijn.' (lacht)

Bereidingswijze

Doe het kikkererwtenmeel in een grote kom met alle specerijen, look, gember en zout. Roer goed. Voeg hier nu geleidelijk aan water aan toe tot je een beslag krijgt met de consistentie van dikke room. Proef van het beslag en check of het voldoende gekruid is.

Dompel elk stuk maitake onder in het beslag en laat het voorzichtig vallen in een hete friteuse of een pan gevuld met minstens 3 cm olie. Frituur gedurende 3 minuten.

Mix voor de yoghurtdip alle ingrediënten onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.