Voor vier:
12 mooie tongscharfilets
4 plakjes gerookte heilbot
8 witte asperges
2 dl tomatencoulis (zie recept)
2 dl aspergekookvocht
200 gr boter
2 el fijngesneden basilicum
2 el fijngesneden tomatenblokjes
citroensap
De pakketjes trapgewijs opbouwen: beginnen met tongscharfilet, dan gerookte heilbot, weer tongschar, heilbot en eindigen met tongscharfilet. Peper toevoegen en matig zijn met het zout. Besprenkelen met een beetje citroensap en vijf minuten stomen.
De tomatencoulis bereiden: fijngesneden ui stoven in olijfolie, een vijftal verse tomaten in stukken snijden en toevoegen, samen met 1 liter gepelde tomaten uit blik en evenveel aspergevocht. Dit alles koken en zeven.
De asperges schillen, koken en in stukjes van 2 cm snijden. Twee dl aspergekookvocht inkoken, boter toevoegen, 2 dl van de tomatencoulis (de rest kun je invriezen voor later) en als laatste de blokjes tomaat toevoegen. De asperges in boter opwarmen en bestrooien met een beetje fijngesneden basilicum. Opdienen in een groot diep bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier