20 g verse gist

2 dl lauw water

1,1 dl karnemelk

300 g bruin broodmeel

200 g volkorenmeel

1 tl zout

een klontje reuzel

3 el walnoten, fijngehakt

bloem, voor de afwerking

Los de gist op in het water. Meng beide meelsoorten onder elkaar en maak er een hoopje van. Voeg het vocht en de karnemelk toe. Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden het zout en de reuzel toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

Verdeel het deeg nadien in porties en meng er de walnoten onder. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Druk het deeg plat en bestuif met bloem. Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek. Snij tijdens het rijzen in met een scherp mes.

Bak het notenbrood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.

Bereidingstijd: 25' + 2 u. 05' rijzen en bakken

20 g verse gist2 dl lauw water1,1 dl karnemelk300 g bruin broodmeel200 g volkorenmeel1 tl zouteen klontje reuzel3 el walnoten, fijngehaktbloem, voor de afwerkingLos de gist op in het water. Meng beide meelsoorten onder elkaar en maak er een hoopje van. Voeg het vocht en de karnemelk toe. Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden het zout en de reuzel toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.Verdeel het deeg nadien in porties en meng er de walnoten onder. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Druk het deeg plat en bestuif met bloem. Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek. Snij tijdens het rijzen in met een scherp mes.Bak het notenbrood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.Bereidingstijd: 25' + 2 u. 05' rijzen en bakken