Benodigdheden voor 2 personen

voor de Thai Green Sauce:

1 verse groene chili, 75 g korianderblaadjes, -takjes en -wortel (korianderplantjes met wortel kun je vinden in de Aziatische speciaalzaak), sap van 2 limoenen, 1 teentje look, 1 el vissaus

voor de mosseltjes:

2 kg mosselen, 2 verse rode Thaise chili, gekneusd en in de lengte doorgesneden, 1 teentje look, 3 citroengrasstengels, gekneusd, een knolletje galanga, in schijven gesneden en gekneusd (Galanga is een wortel die ook Thaise gember wordt genoemd: hij ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar de schil is lichter van kleur, te vinden in de Aziatische speciaalzaak), een handvol koriandertakjes en -blaadjes met korianderwortel eraan, gekneusd, 4 limoenblaadjes, 0,5 liter water

voor de garnituur:

Thaise basilicum

Bereidingswijze

Voor de saus:

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix tot een gladde saus.

Voor de mosseltjes:

Spoel en was de mosselen grondig. Doe alle aromaten (chili, look, citroengras, galangal, koriander en limoenblaadjes) in een grote kookpot en breng aan de kook met het water. Eens het water aan de kook is, voeg je de mosselen toe. Dek de pot af met het deksel, schud een paar keer op en haal de mosselen van het vuur op het moment dat ze opengaan. Als de mosseltjes openen, zijn ze gaar.

Serveer de mosselen met enkele blaadjes Thaise basilicum erbovenop en Thai green sauce om te dippen.

voor de Thai Green Sauce:1 verse groene chili, 75 g korianderblaadjes, -takjes en -wortel (korianderplantjes met wortel kun je vinden in de Aziatische speciaalzaak), sap van 2 limoenen, 1 teentje look, 1 el vissausvoor de mosseltjes:2 kg mosselen, 2 verse rode Thaise chili, gekneusd en in de lengte doorgesneden, 1 teentje look, 3 citroengrasstengels, gekneusd, een knolletje galanga, in schijven gesneden en gekneusd (Galanga is een wortel die ook Thaise gember wordt genoemd: hij ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar de schil is lichter van kleur, te vinden in de Aziatische speciaalzaak), een handvol koriandertakjes en -blaadjes met korianderwortel eraan, gekneusd, 4 limoenblaadjes, 0,5 liter watervoor de garnituur: Thaise basilicumVoor de saus:Doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix tot een gladde saus.Voor de mosseltjes:Spoel en was de mosselen grondig. Doe alle aromaten (chili, look, citroengras, galangal, koriander en limoenblaadjes) in een grote kookpot en breng aan de kook met het water. Eens het water aan de kook is, voeg je de mosselen toe. Dek de pot af met het deksel, schud een paar keer op en haal de mosselen van het vuur op het moment dat ze opengaan. Als de mosseltjes openen, zijn ze gaar.Serveer de mosselen met enkele blaadjes Thaise basilicum erbovenop en Thai green sauce om te dippen.