
Mosselen Thai style
-
Difficulty
Very easy
Maak deze mosselen Thai style volgens het recept van restaurant Boo Raan in Knokke-Heist, volgens Michelin het beste Thaise restaurant in de Benelux, en dan ook goed voor een ster.
Nodig voor 2 personen
Thai Green Sauce
- 1 verse groene chili
- 75 g korianderblaadjes, -takjes en -wortel
- sap van 2 limoenen
- 1 teentje look
- 1 el vissaus
Mosselen
- 2 kg mosselen
- 2 verse rode Thaise chili, gekneusd en in de lengte doorgesneden
- 1 teentje look
- 3 citroengrasstengels, gekneusd
- een knolletje galanga, in schijven gesneden en gekneusd (Galanga is een wortel die ook Thaise gember wordt genoemd: hij ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar de schil is lichter van kleur, te vinden in de Aziatische speciaalzaak)
- een handvol koriandertakjes en -blaadjes met korianderwortel eraan, gekneusd, 4 limoenblaadjes
- 0,5 liter water
Garnituur
- Thais basilicum
Bereiding
- Maak de saus: doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix tot een gladde saus.
- Spoel en was de mosselen grondig. Doe alle aromaten (chili, look, citroengras, galangal, koriander en limoenblaadjes) in een grote kookpot en breng aan de kook met het water. Eens het water aan de kook is, voeg je de mosselen toe. Dek de pot af met het deksel, schud een paar keer op en haal de mosselen van het vuur op het moment dat ze opengaan. Als de mosseltjes openen, zijn ze gaar.
- Serveer de mosselen met enkele blaadjes Thais basilicum erbovenop en Thai green sauce om te dippen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier