Mosselsoepje met dille
02-09-2013, 14:25
Bijgewerkt op: 21-01-2024, 13:52
Voor 4 personen
- 50 g roomboter
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 cm rode peper, fijngehakt
- 1/2 tl kerriepoeder
- 50 g bloem
- 1 l mosselvocht, op kamertemperatuur en gezeefd
- 100 ml witte wijn
- 75 ml slagroom
- 200 g gekookte mosselen
- 4 takjes dille, grof gehakt
Bereiding
- Smelt de boter, fruit de sjalot met de rode peper, voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.
- Voeg de wijn, slagroom en mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.
Uit: Het Grote Mosselboek – Mosselkantoor.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier