Voor 4 personen
- 1,5 kg mosselen
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 tl verse gember, fijngehakt
- 1 citroengras, fijngehakt
- 6 dl witte wijn
Marinade
- 2 el gemarineerde gember, fijngehakt
- 1 rode Spaanse peper, ontpit en fijngehakt
- 2 el Japanse soja
- 2 el limoensap, vers geperst
Soep
- 150 g sobanoedels, gekookt
- 2 wortelen, geschild en in julienne
- 100 g daikon, geschild en in julienne
- 100 g sluimerwten, in julienne
- 4 lente-uitjes, in julienne
- 2 citroengras, binnenste heel fijngehakt
- 1 el boter
- 1 tl sesamolie
- peper en zout
Bereiding
- Doe de mosselen in een hete kookpot en voeg de groenten en de wijn toe. Laat koken tot de mosselen opengaan (ca. 5 minuten). Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op. Verwijder de mosselen uit hun schelp en houd de schelpjes apart.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en giet over de mosselen.
- Verwarm het citroengras in de boter (zonder te verkleuren) en voeg er de wortelen en het vocht aan toe. Laat gedurende 3 minuten zachtjes koken.
- Voeg de daikon, sluimerwten, lente-ui en noedels aan toe. Smaak af met peper en zout. Leg de mosselen in de schelpjes en serveer in de soep met sobanoedels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier