Mosselsoep met sobanoedels

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,5 kg mosselen
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 tl verse gember, fijngehakt
  • 1 citroengras, fijngehakt
  • 6 dl witte wijn
Marinade
  • 2 el gemarineerde gember, fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, ontpit en fijngehakt
  • 2 el Japanse soja
  • 2 el limoensap, vers geperst
Soep
  • 150 g sobanoedels, gekookt
  • 2 wortelen, geschild en in julienne
  • 100 g daikon, geschild en in julienne
  • 100 g sluimerwten, in julienne
  • 4 lente-uitjes, in julienne
  • 2 citroengras, binnenste heel fijngehakt
  • 1 el boter
  • 1 tl sesamolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Doe de mosselen in een hete kookpot en voeg de groenten en de wijn toe. Laat koken tot de mosselen opengaan (ca. 5 minuten). Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op. Verwijder de mosselen uit hun schelp en houd de schelpjes apart.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade en giet over de mosselen.
  3. Verwarm het citroengras in de boter (zonder te verkleuren) en voeg er de wortelen en het vocht aan toe. Laat gedurende 3 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de daikon, sluimerwten, lente-ui en noedels aan toe. Smaak af met peper en zout. Leg de mosselen in de schelpjes en serveer in de soep met sobanoedels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content