Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kg mosselen
- 1 flesje blond abdijbier
- 4 takken selder
- 4 uien
- 2 blaadjes laurier
- peper
- boter
Zo maak je mosselen met bier
- Spoel de mosselen overvloedig, schraap ze indien nodig schoon en gooi geopende exemplaren resoluut weg.
- Snijd de selder en de uien fijn en fruit ze aan in wat boter. Leg de mosselen op de groenten, maal er peper over, voeg de laurier toe en overgiet met het bier.
- Breng de mosselen aan de kook en bak intussen de frietjes.
- Schud de mosselen na ongeveer 5 minuten op en laat ze verder koken tot alle mosselen open zijn.
- Doe mosselsaus in 4 kommetjes en zet die bij elk bord.
Tip: Zijn er mosseltjes over? Haal ze uit de schelp, wentel ze door bloem en bak ze goudbruin. Een heerlijk aperitiefhapje!
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier