Voor 4 personen
- 1,5 kg grote mosselen
- frituurolie
- zeezout
- Voor het beignetbeslag (circa 400 g):
- 225 g bloem
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 20 cl witbier
- 1 tl zout
Bereiding
- Maal het beignetbeslag door eerst de bloem in een kom te strooien. Maak in het midden een kuiltje. Breek er de 2 eieren in, bestrooi met zout en meng. Schenk al roerend langzaam het bier erdoor en blijf roeren tot het beslag glad is. Laat minstens 1 u. op een koele plek staan.
- Kook de mosselen open, haal ze uit de schelpen en laat afkoelen. Dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit de frituurolie tot 180°. Roer vlak voor gebruik langzaam 2 stevig geklopte eiwitten door het beslag. Haal de mosselen erdoor en leg ze in de hete olie. Schep ze na 2 à 3 min. met een schuimspaan op keukenpapier.
- Serveer op een warm bord, als voorgerecht of bij het aperitief, samen met wat citroenpartjes. Bestrooi met zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier