Voor 4 personen:
4 varkensmignonnetten van 150 g elk
4 mooie vleestomaten
1 dikke ui
100 g boter
4 mooie koolbladeren (witte- of savooiekool)
1 kleine courgette
1 lookteentje
Vers gemalen peper, zout
1 snuifje Provençaalse kruiden
Snijd de gepelde en ontpitte tomaten in blokjes en hou een gedeelte apart voor de garnering. Verdeel de courgette eveneens in kleine blokjes. Laat het vlees aan beide kanten kleuren in de hete boter, kruid met peper en zout, draai het vuur lager en laat mooi roze bakken.
Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie in de oven. Laat de gehakte ui aanfruiten in een klontje boter, voeg de tomaten- en courgetteblokjes en gesnipperde look toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag pitje tot alle vloeistof verdampt is.
Blancheer intussen de koolbladeren in kokend gezouten water. Laat uitlekken, schik het vlees erop en verdeel daarop een flinke eetlepel van het tomaat-courgettemengsel. Vouw de koolbladeren dicht over het vlees en maak er een mooi pakketje van. Schik in het midden op warme borden en leg er wat blokjes tomaat bovenop. Schep de rest van het groentenmengsel er naast en serveer met gestoomde aardappelen.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier