Mi cuit van gerookte zalmfilet, pastinaakmousse met notenolie en kwartelei, gefrituurde tagliatelle met inktvisinkt
12-12-2014, 11:27
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:25
Een recept van chef Gaëtan Colin.
Een recept van chef Gaëtan Colin.
Voor 4 personen
- 4 stukken gerookte zalm van 70 g
- 1 pastinaak
- 1/2 l melk
- zout en peper
- 30 g boter
- notenolie
- 4 kwarteleieren
- enkele tagliatelle met inktvisinkt
- olijfolie
Bereiding:
1. Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook gedurende 30 min. in melk met zout en peper. Giet door de zeef en mix het geheel met de boter.
2. Olie de zalmstukken in, kruid met peper van de molen, bak in een hete pan 8 minuten op elke zijde en voeg enkele druppels notenolie toe.
3. Kook de pasta 4 min. in gezouten water, laat uitlekken en frituur gedurende 1 min. aan 170 °C.
4. Dresseer het bord en voeg het geel van het kwartelei toe op de warme pastinaakmousse.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier